Helyi közélet

2014.05.20. 14:38

Tiszaújváros: Majd félszáz közfoglakoztatott

Tiszaújváros - Saját költségvetéséből is áldoz Tiszaújváros 48 ember közfoglalkoztatására.

Tiszaújváros - Saját költségvetéséből is áldoz Tiszaújváros 48 ember közfoglalkoztatására.A járási munkaügyi kirendeltség április végén arról tájékoztatta a tiszaújvárosi önkormányzatot, hogy májustól újra lehetőség nyílik hagyományos közfoglalkoztatás indítására. Ennek keretében 2014. szeptember 30. napjáig 6-8 órás foglalkoztatás valósulhat meg 70-90 százalékos támogatás mellett. A rendelkezésre álló pénzügyi keret 14 millió 150 ezer forint és a minimálisan bevonandó létszám 45 fő.A téli közfoglalkoztatásban dolgozók munkaszerződése április 30-án járt le, így azóta Tiszaújvárosban nem volt közfoglalkoztatás, bár munkájukra a polgármesteri hivatalban, a városi intézményekben és a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft.-nél is nagy szükség van.

Van rá igény

Tiszaújváros Önkormányzatának Képviselő-testülete május 15-én rendkívüli ülésen tárgyalt a nyári közfoglalkoztatásról. Mint kiderült, a megadott pénzügyi keret a bevonandó létszámhoz képest kevés, így a korábbi 100 százalékos támogatás helyett 70 százalékos támogatás érhető el. A foglalkoztatottak létszámának meghatározásakor a kiindulási szempont az volt, hogy az eddigi létszám, a többi feltétellel együtt a továbbiakban is biztosított legyen, melynek eredményeként Tiszaújvárosban mindenhol egységesen 8 órás közfoglalkoztatás jöhet létre és 48 embert tudnak ebbe belevonni. A központi forrást az önkormányzati költzégvetésből kicsit több, mint 6 millió forinttal egészítik ki.

A közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló rendelet szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatott közfoglalkoztatott részére megállapított közfoglalkoztatási bér 2014. január 1-jétől a szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakör betöltése esetén havi 77 300 forint, a legalább középfokú iskolai végzettséget, szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén a közfoglalkoztatottat megillető garantált közfoglalkoztatási bér teljes munkaidő esetén havi 99 100 forint.

ÉM-SZB


Közfoglalkoztatás

Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. 27 fő

Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ 3 fő

Derkovits Kulturális Központ 1 fő

Napközi Otthonos Óvoda 3 fő

Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ 8 fő

Tiszaújváros Városi Rendelőintézet 1 fő

Polgármesteri Hivatal 5 főÖsszesen: 48 fő


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában