Helyi közélet

2014.03.10. 11:38

A vidék is érték!

Hidasnémeti - Pálinkamustra és minifesztivál szórakoztatta a közönséget Hidasnémetiben.

Hidasnémeti - Pálinkamustra és minifesztivál szórakoztatta a közönséget Hidasnémetiben.Harmadik alkalommal rendeztük meg Hidasnémetiben a pálinkamustrát március első hétvégéjén. A kísérő rendezvény címe „A vidék is érték!” volt, mely azt hivatott megmutatni, hogy igen, a végeken egy kis falu, a környező és baráti településeivel olyan értékeket tud felsorakoztatni, amely megbecsülendő. Akik megtiszteltek bennünket jelenlétükkel láthatták, hogy a Hidasnémeti Művelődési Ház és Könyvtár a Kút utcával egyetemben egy emberléptékű mini fesztivál helyszínné alakult, ahol az egész szombat délutánt fergeteges hangulat jellemezte.

Ízes portékák

Az utcában a Felvidékről, Nagyidáról érkezett Kisállattenyésztők kiállítása fogadta a látogatókat, a kapuban Szabó Sándorné pányoki falusi vendégasztala kínálta ízes portékáját, az előtérben Molnár Méhészet Vizsolyból, s a Csudaíz Mézeskalács Bózsváról sorakoztatta fel a mézek és mézes sütik gazdag kínálatát. A nagyteremben helyi termékekben gyönyörködhettünk: a TextilBár, Újra hasznosító klub, a SZNETI szövött és fonott termékei által, valamint az önkormányzat lekvárjainak és mézeinek köszönhetően. Mellettük helyi amatőr fotósok kiállítása volt látható. A szórakozásról és további kultúraközvetítésről a Telkibányai Férfi Dalárda, az Abaúji Hagyományőrző Népi Együttes és a Tizenhárom Komédiás Színjátszó Kör gondoskodott, s mindennek koronája a Megyei Könyvtár által finanszírozott Agyagbanda volt, akik nótázásra és táncra perdíttették a nagyérdemű közönséget.

Három arany

De térjek vissza a pálinkákra. A pálinkamustra elnevezés a pálinkák megmérettetését, s az év pálinkája cím elnyerését takarja. Az idén 24 minta érkezett be. A pálinkafőző mesterekből álló zsűri a délelőtt megkezdődött bírálat során 6 bronz, 5 ezüst és 3 arany minősítést ítélt meg. A 2014. év pálinkája cím birtokosa Kalász István szőlőpálinkája lett.

- Ureczky Klára Tünde -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában