Helyi közélet

2013.12.22. 13:01

A miskolci kocsonyaharc; a civilek mentenék

Miskolc - "Maradjon a Kocsonyafesztivál a helyén, Miskolcon" - ezen a néven szerveződött Facebook-csoport a hétvégén.

Miskolc - "Maradjon a Kocsonyafesztivál a helyén, Miskolcon" - ezen a néven szerveződött Facebook-csoport a hétvégén.A történet ismert: Miskolc önkormányzata és turisztikai cégei Kocsonyafarsangot szerveznek jövőre, míg a Kocsonyafesztiválnak - amelyet egy alapítvány rendez már több mint tíz éve - Kazincbarcika ad majd otthont 2014-ben. Többen úgy gondolták, a Miskolci Kocsonyafesztiválnak semmi keresnivalója más városban, hiszen a legenda is Miskolchoz kötődik, ezért egy csoportot szerveztek a fesztivál helyben tartására. Mindezt kiegészítették azzal: politikától függetlenül kérik a városvezetést, hogy ne engedje elmenni a fesztivált.

A csoport megalakulása óta több nyílt levél is érkezett, egy az önkormányzattól, egy pedig a korábbi szervezőktől.

Részletek a hétfői Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - A farsangi időszakban rendezi meg a miskolci polgármesteri hivatal és a város kultúrával, turisztikával foglalkozó intézményei a Miskolci Kocsonyafarsangot, amit a város honlapján „Miskolc legnagyobb gasztrofesztiváljaként" aposztrofálnak, vagyis nem titkoltan a Kocsonyafesztivál utódjául szánnak.

Ha miskolci fesztiválszervező lennék, most – a Régiségvásár és a Kocsonyafesztivál sorsát látva – nagy lenne a dilemmám. Nagyon elgondolkodnék, mibe kezdjek bele, megvalósítsam-e az ötletemet, vagy egy másik városban szervezzek valami nagydurranást. Szántó Rita jegyzete.

Miskolc - Kocsonyaünnep: a farsang Miskolcon marad, a fesztivál Kazincbarcikára költözik.

Miskolc - 2014. február 20-23 között, a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc legnagyobb gasztrofesztiválja, a Miskolci Kocsonyafarsang.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában