Helyi közélet

2013.10.01. 16:30

Új épületbe költözött a miskolci rendészet

Miskolc - "Biztonságos város" - ez volt a városvezetés mottója.

Miskolc - "Biztonságos város" - ez volt a városvezetés mottója.Új helyre költözött a Miskolci Önkormányzati Rendészet, az ifjúsági ház felújított B épületében, civilizált környezetben kapott helyet. A rendészet dolgozói kedden ünnepélyes keretek között vehették birtokba az épületet.

Az avatóünnepségen Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta: "Biztonságos város" - ez volt a mottójuk, amikor átvették a város irányítását, és bár ez még távol van, számos lépést tettek annak érdekében, hogy a miskolciak elmondhassák, biztonságban érzik magukat városukban. Ezek egyike a közterület-felügyelet megerősítése, létszámbővítése, a lovas mezőőrök alkalmazása, az önkormányzati rendészet felállítása. A visszatérő ellenőrzések hatására sok helyen már érezhető a javulás, tette hozzá a polgármester. Az önkormányzati vagyon védelmét is újragondolták, és létrehozták a MIREND-Sec Kft-t ami a városi ingatlanok őrzés-védelmét látja majd el. A rendészettel együtt a e céget is az új központban helyezik el.

Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója kifejtette: az új épületre azért volt szükség, mert kinőtték a régit, új helyükön nem csak a rendészet dolgozóinak tudnak civilizált munkakörülményeket biztosítani, de itt működik majd a közterület-felügyelet ügyfélszolgálata is, ahová bármilyen panasszal, kérdéssel bemehetnek a miskolciak. Az épületben helyet kap egy diszpécser-központ, ahová bevezetik a térfigyelő kamerák jelét is, de vészhelyzet esetén afféle főhadiszállásként tud majd szolgálni, és van egy nagyterem is, ahol az eligazításokon, oktatásokon túl lakossági fórumok szervezésére is lehetőség nyílik.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában