Helyi közélet

2013.09.14. 11:57

Ki kaphat laptopot Miskolcon?

Miskolc - Elkészült a laptopok kiosztásának szabályzata, a program szeptember 15-én indul.

Miskolc - Elkészült a laptopok kiosztásának szabályzata, a program szeptember 15-én indul.Mint ismert, a kormány döntése alapján a Miskolcon és a környékén élők 20 ezer darab laptop térítésmentes használatát igényelhetik a jövőben. A napokban elkészült a laptopok kiosztásának szabályzata, az erről szóló előterjesztést már kipostázta a miskolci önkormányzat a közgyűlés frakcióvezetőinek. Információink szerint a program szeptember 15-én indul.

Pályázat útján

Úgy tudjuk, a szabályzat szerint a diákok közül az általános iskolák felső tagozatosai, a középiskolások és a szakmai képzésben tanulók juthatnak térítésmentesen az informatikai eszközökhöz.

Információink szerint többek között laptophoz juthatnak a Miskolci Egyetem elsőévesei, a regisztrált munkanélküliek, a 45 év feletti munkavállalók, a GYES-en lévők, az aktív idősek is. A laptophoz jutóknak képzési programon kell részt venniük. Magához a programhoz – amely a Digitális Város nevet viseli – optikai hálózatfejlesztés is társul, hogy a leggyorsabb internetelérést tudják biztosítani az érintetteknek. A program részeként a digitális ügyintézések köre és minősége is fejlődik, valamint digitális tereket hoznak létre a város több területén. Információink szerint azt, hogy a kedvezményezett körből ki juthat majd laptophoz, pályázat útján tervezik eldönteni.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában