Helyi közélet

2013.07.31. 17:47

Minden, mi szem-szájnak ingere

Miskolc - Szombaton a miskolci Majálisparkban kerül megrendezésre a III. Lecsó- és Pecsenyefesztivál.

Miskolc - Szombaton a miskolci Majálisparkban kerül megrendezésre a III. Lecsó- és Pecsenyefesztivál.- Az év ezen időszakában nincs nagy rendezvény a városban, de ez a rendezvény, a miskolci lecsófesztivál kezdi kinőni magát, s kezd igazi nyári programmá lenni - fogalmazott az esemény szerdai tájékoztatóján dr. Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője, az esemény fővédnöke, aki elárulta azt is, hogy az önkormányzat 3-3 különdíjat ajánlott fel a dobogós csapatoknak.

Molnár Attila, az egyik támogató, az AVE Miskolc Kft. ügyvezetője abbéli meggyőződésének adott hangot: örömteli, hogy a Majálisparkot újabb színvonalas tartalommal sikerül az előttünk álló hétvégén megtölteni. Némedi Varga Zoltánt, a Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját a lecsó fesztivál civil, alulról építkező jellege "fogta meg".

- Minden egyes nevező csapat amolyan egy-egy kis fesztivált hoz létre. Ez nagyon jó, hiszen sok fesztivál van Miskolcon, de egy ilyen jellegű hiányzott eddig - fogalmazott.

Lezárás, és gumikerekes vonat

Kanyog Miklós főszervező pedig azt is elárulta, hogy a főző- és sütőversenyre 33 csapat nevezett, összesen 970 fővel, míg a szakmai zsűrit az Országos Gasztornómiai Szövetség delegálja. Színesek lesznek a kísérő programok is a Majálisparkban, hiszen lesz kézműves foglalkozás, utca zenészek és extrém vidámpark csakúgy, mint színpadi koncertek: este 6-tól például a Bíborszél muzsikál. Akik pedig hezitálnak, hogy hol nézzék a fél 5-kor kezdődő Diósgyőr - MTK meccset nyugodtan választhatják a Bükköt, ugyanis a szervezők ígérete szerint külön sátorban, kivetítőn lehet majd a találkozót végigkövetni.

Nem árt tudni, hogy délelőtt 10-kor lezárják a Majálisparkba vezető utat, ezért a Chinoin felől lehet majd a Miskolc ZOO-t megközelíteni. Az MVK ugyanakkor a szervezők rendelkezésére bocsátotta a buszvégállomás parkolóját, parkolni ott lehet. A vendégeket - fél óránként - gumikerekes kisvonat szállítja fel a Majálisparkba.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában