Helyi közélet

2013.05.13. 16:47

A Jobbik támadja a miskolci rendőrség beszámolóját

Miskolc - A Jobbik szerint valótlan statisztikai adatot tartalmaz a miskolci rendőrkapitány éves beszámolója.

Miskolc - A Jobbik szerint valótlan statisztikai adatot tartalmaz a miskolci rendőrkapitány éves beszámolója.Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: „Korábban is voltak már pletykák arról, hogy a rendőrség „kozmetikázza” a statisztikát azért, hogy legalább papíron csökkentsék a bűnözés növekedését, ezt azonban tényszerűen nehéz bizonyítani. A miskolci rendőrkapitány ez évi beszámolójában ugyanakkor szerepel egy olyan, adat, amely igazolja ezeket a feltételezéseket. Bogyay Ferenc kapitány úr szerint a miskolci rendőrség 2012-ben 13 személyt állított szabálysértési bíróság elé közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt, ami sajnálatos ugyan, de fedi a valóságot. Az azonban már csak kapitány úr vágyait tükrözheti, hogy ugyanezt megtették 2011-ben is. A Miskolci Rendőrkapitányság állítja ugyanis, 2011-ben is bíróság elé állítottak 13 „egyenruhás bűnözőt”, erről azonban épp csak a bíróság nem tud semmit.” Hozzátette: „Elképesztő, hogy a borsodi megyeszékhelyen a rendőrség csak úgy beír nem létező dolgokat a hivatalos statisztikákba. Ezek után milyen alapon döntse el akár a választópolgár, akár a rendőrségi beszámolóról szavazó képviselő, hogy melyik adat valós, és melyik hamis.”

Válasz a testületnek

A rendőrséget is megkerestük, de nem szerettek volna reagálni a Jobbik sajtótájékoztatójára. Annyit elmondtak, hogy a szerdai bizottsági ülésen és a csütörtöki testületi ülésen a városi rendőrkapitány a képviselők minden kérdésére választ ad.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában