Helyi közélet

2013.02.15. 13:03

Új helyen működik a bevándorlási hivatal Miskolcon

Miskolc, 2013. február 15., péntek (MTI) - Elsősorban migrációs és idegenrendészeti, a későbbiekben pedig vélhetően menekültügyi feladatokat is ellát majd a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának új miskolci központja, amelyet pénteken adott át Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és Végh Zsuzsanna, a BÁH főigazgatója.

Miskolc, 2013. február 15., péntek (MTI) - Elsősorban migrációs és idegenrendészeti, a későbbiekben pedig vélhetően menekültügyi feladatokat is ellát majd a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának új miskolci központja, amelyet pénteken adott át Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és Végh Zsuzsanna, a BÁH főigazgatója.A létesítmény átadásán Felkai László elmondta: kiderült, hogy bár a menekültek sokféle ellátást kapnak, ennek ellenére az integrációs célt nem érik el.

Az illegális migrációról az államtitkár közölte: mivel Románia is rövidesen a schengeni övezethez tartozik, Horvátország pedig az év közepétől az unió tagja lesz, Magyarországnak két határszakaszt, a szerbet és az ukránt kell erősebben őriznie, ami határozott kormányzati és uniós elvárás.

A rendőrség uniós segítséggel hőkamerákat kapott és kap, ezek az egész határszakaszt lefedik, a határsértések száma ennek is köszönhetően csökkenhet - tette hozzá Felkai László.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye alkotta észak-magyarországi régió Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalának új miskolci igazgatósági központja csaknem 250 millió forintból készült el, a létesítményben 34 kormánytisztviselő dolgozik.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában