Helyi közélet

2013.01.08. 16:08

Nem ölési szándékkal szúrt

Miskolc, Debrecen - Gyakorlatilag megfelezte a tábla a törvényszéki ítéletet: 2 év négy hónap szurkálásért.

Miskolc, Debrecen - Gyakorlatilag megfelezte a tábla a törvényszéki ítéletet: 2 év négy hónap szurkálásért.A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette büntetőtanácsa kedden tartott tárgyalásán enyhítette az ítéletét annak a férfinak az ügyében, aki hétszer döfte meg ivócimboráját egy miskolci villamosmegállóban.

A bíróság a férfi cselekményét testi sértés bűntettének minősítette, ezért őt jogerősen 2 év 4 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélőtábla álláspontja szerint megalapozott és kétséget kizáró következtetés nem vonható le arra vonatkozóan, hogy a vádlott meg akarta volna ölni a sértettet, magatartása testi sértés okozására irányult, életveszélyes sérülést okozva, tájékoztatta lapunkat Berényiné Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, emberölés bűntettének kísérlete miatt a Miskolci Törvényszék 2011 szeptemberében bűnösnek mondta ki és 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, aki védőjével egyetemben enyhítés, illetve a cselekmény enyhébb minősítése érdekében nyújtott be fellebbezést.

A vádlott és az ügy későbbi sértettje ongai lakosok, évek óta ismerték egymást. 2010 februárjában Miskolcon, egy sörözőben, enyhén ittas állapotban futottak össze.

Villamosra szálltak, majd már nem tudni milyen okból, összeszólalkoztak. Amikor leszálltak a járműről, a vádlott elővette 7 centiméteres kését, és hirtelen kétszer hátulról vállon szúrta a mit sem sejtő sértettet, aztán amikor a férfi szembe fordult vele, újabb öt alkalommal döfte bele a kését. A vádlott ezután gyorsan elhagyta a helyszínt. A megtámadott férfi sérülései összességében 8 napon belül gyógyultak. Az cselekményt követően a vádlott többször kísérelt meg öngyilkosságot, fekvőbetegként pszichiátrián is többször kezelték, és azóta is folyamatos gondozás alatt és gyógyszeres terápiában részesül.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában