Helyi közélet

2012.12.28. 18:45

Hejőkeresztúri lesz a Napló hőse?

Miskolc - Megtiszteltetésnek tartja, hogy ilyen figyelmet kapott az iskola munkája.

Miskolc - Megtiszteltetésnek tartja, hogy ilyen figyelmet kapott az iskola munkája.A TV2 Napló című műsora immár hagyományosan Ki legyen a Napló hőse? címmel szavazást indít, melyben riporterei ajánlják az év „terméséből” a számukra legérdekesebb embereket. Olyan igazi hétköznapi „hősöket” javasolnak, akik példaképek lehetnek. A jelöltek között szerepel többek között Decsi Diána, a hurghadai busztragédia legsúlyosabb sérültje, aki nem omlott össze, a 15 éves lány egyik nagy álma, hogy kijut a paralimpiára. A kistelepülés Szigetmonostor, amely hihetetlen összefogásról tett tanúbizonyságot, a falu egy emberként segítette a súlyos beteg Horváth Lilit. Vagy Janicsák Gábor, akit súlyos baleset ért a Balatonnál, deréktól lefelé lebénult. Hihetetlen akaratereje van, ma már kocsit vezet és arra készül, hogy jövőre átússza a Balatont.

Ásós Géza, a gipszkartonozóból lett étterem tulajdonos megvalósította élete álmát: megnyitotta Magyarország első cigány éttermét, amelynek csodájára járnak. Való Gábor riporter pedig Kovácsné Nagy Emesét javasolta, aki - mint ajánlásában ismertette - egy gondokkal küzdő falu, Hejőkeresztúr iskolájának igazgatónője.



Elsőként az országban

Az igazgatónő - mint arról lapunkban is beszámoltunk - elsőként az országban egy olyan vadonatúj - egyébként Amerikában kikísérletezett - oktatási módszert vezetett be, amellyel sikeresen integrálta egy osztályon belül a roma, nem roma, a tehetséges és kevésbé tehetséges diákokat. A márciusban bemutatott riport a békés egymás mellett élésről, egymás elfogadásáról szól - ismerteti az ajánló.

Megkerestük Kovácsné Nagy Emesét - aki nagyon meglepődött a jelölésen - hivatalosan nem is értesült róla, csak egyik ismerőse jelezte, hogy látta a televízió műsorában. Meghatódott és megtiszteltetésnek tartja, hogy ilyen figyelmet kapott az iskola munkája. A jelöltekre a televízió honlapján a jövő év első hétvégéig lehet szavazni - akkor kiderülhet: ki lesz a Napló hőse.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában