Helyi közélet

2012.07.20. 18:18

Három kórház dr. Daher Pierre kezében?

Borsod-Abaúj-Zemplén - A szóbeszéd szerint az edelényi, a kazincbarcikai és ózdi kórházak összevonását tervezik.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A szóbeszéd szerint az edelényi, a kazincbarcikai és ózdi kórházak összevonását tervezik.Sajtóértesülések szerint az egészségügyi kormányzat szeptembertől össze kívánja vonni az edelényi, a kazincbarcikai és – valószínűleg – az ózdi kórházakat. Az egyesített egészségügyi intézményt dr. Daher Pierre, fideszes országgyűlési képviselő, az edelényi Koch Róbert kórház igazgatója vezetné. A magyarnarancs.hu szerint dr. Daher Pierre kedden már tartott is egy értekezletet a kazincbarcikai kórház dolgozói számára, ahol mindezt ő maga jelentette be az egybegyűlteknek, akik erre ingerült füttyögéssel, hurrogással reagáltak.

Megkerestük dr. Daher Pierre-t, aki elmondta: valóban járt kedden a kazincbarcikai kórházban, és beszélgetett az ott dolgozókkal, de mint országgyűlési képviselő, a parlament egészségügyi bizottságának tagja. Látogatásának az volt a célja, hogy első kézből származó információkat szerezzen a kórházi átszervezésekkel kapcsolatban. Az orvos-politikus elmondta még: ő is hallotta már pletykálni – és a barcikai értekezleten is felmerült kérdésként – a három vidéki kórház egyesítéséről, de ezzel kapcsolatban egyelőre az egészségügyi államtitkárságon semmit sem tudtak mondani neki. Orvosként és politikusként Daher Pierre nem tartja ördögtől valónak az elképzelést, de mint mondta, erre vonatkozó hivatalos információ nem áll rendelkezésére, és az összevont intézmények vezetői posztjára kiírt pályázatról nincs tudomása.

Az intézmény-összevonásról szóló szóbeszéd velejét firtató kérdésünkkel megkerestük az egészségügyi államtitkárságot, ahol leghamarabb hétfőre ígértek választ, így egyelőre nem tudni, van-e alapja a híresztelésnek, és ha igen, akkor miért, mikortól, mely központtal, illetve milyen irányítási struktúra mellett tervezik megvalósítani e lépést?

ÉM-SZP, SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában