Helyi közélet

2012.06.10. 14:11

Magyar Bajnokok lettek a Miskolci Majorettek

A márciusi Nyíradonyi eredményes versenyzés után a Miskolci Mazsorett Együttes Cadett csoportja újabb sikereket ért el.

A márciusi Nyíradonyi eredményes versenyzés után a Miskolci Mazsorett Együttes Cadett csoportja újabb sikereket ért el.Június első hétvégéjén került megrendezésre a Magyar Mazsorett Bajnokság Vértesszőlősön, ahol a Miskolci Majorette Együttes Cadett csoportja első helyen végzett, ezzel kvalifikálva magát az augusztusi Európa Bajnokságra Lengyelországba. E rangos eseményen 26 település több mint 600 táncosa mutatta be tudását a 4 tagú zsűri előtt. A versenyzők három korosztályban (cadett, junior, senior) öt kategóriában (botos, pom-ponos, zászló, mix, egyéb eszköz) és négy formációban (solo/duo/miniformáció, csapat) mérhették össze tudásukat. A miskolci lányok először indultak Magyar Mazsorett Bajnokságon cadett korcsoportban (8-11 évesek), ahol a botos összetett csapat kategóriát megnyerték. A versenyzőknek két koreográfiát kellett bemutatni; egy menettáncot, és egy színpadi táncot.

A menettáncra szombat reggel került sor, ahol az időjárás kiszámíthatatlansága ellenére is kiválóan helyt álltak, így a színpadi táncot már az első helyről várhatták. A színpadi táncok bemutatása a napsütéses vasárnap délután a szabadtéri színpadon volt, ahol a kis majorettek sikeres produkciójukkal megerősítették első helyüket. A csapat tagjai egyéni kategóriákban is elindultak ahol solo, kategóriában Szűcs Ilona a selejtezőből bejutott a döntőbe és ott a nyolcadik helyett sikerült megszereznie, Borbély Bianka a tizenegyedik, a duo formáció a nyolcadik, a mini formáció pedig a hetedik helyen végzett. A lányok és a csoportvezetőjük (Dudás Ágnes) szorgalmas és kitartó munkája, az Intézmény, a Premier Művészeti Iskola, az Önkormányzat (Mecénás támogatás a bajnokságra utazáshoz) és a szülők támogatása nélkül nem érhették volna el ezeket a szép eredményeket.

A csoport fenntartója: a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. és a Premier Művészeti Iskola Bővebb információ: www.miskolcimazsorett.lapunk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában