Helyi közélet

2012.06.14. 14:15

Ladik: Különdíjasok a Médiacápák

Bikal - A miskolci Médiacápák jól szerepeltek a Ladik-döntőben, kiváló tudósítást írtak.

Bikal - A miskolci Médiacápák jól szerepeltek a Ladik-döntőben, kiváló tudósítást írtak.Különdíjjal és sok-sok élménnyel tértek haza a Lapot a diákoknak! médiaverseny országos döntőjéről a Médiacápák csapata, azaz Varga Fanni, Laczkó Eszter, Erdélyi Dalma, Simon Evelin és Papp Patrícia. A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium diákjai, bár nem állhattak fel a dobogóra, de ezt cseppet sem bánták, hiszen olyan három nap van mögöttük, melyet valószínűleg soha nem felejtenek el. Még a szakadó eső sem szegte kedvüket, minden tudásukat összeszedve, közös erővel oldották meg a feladatokat, szabad idejükben pedig, ha éppen elvonultak a felhők, látogatást tettek a Reneszánsz Élményparkban. A versenyfeladatok bizony nem voltak könnyűek, komoly felkészülést igényeltek. Az első próbatétel nagyon jól sikerült, a Médiacápák reneszánsz stílusban előadott bemutatkozását magas pontszámmal jutalmazta a zsűri.

A neheze

A neheze persze még csak ezután következett. A miskolci lányoknak helyt kellett állniuk a memória feladatokban, a műfajelméletben, a helyesírás terén, de nagyon kellett figyelniük a szövegértési feladatra és a lapcsoportosításra is. A legnehezebb próbatételnek a műfajelméletet érezték a Médiacápák. Bizony, sokszor a gyakorlott újságírók is gondolkodóba esnek, amikor meg kell határozniuk egy-egy írás műfaját. Az utolsó feladat azonban újra sikert hozott a csapatnak, hiszen a bikali napokról írt tudósításuk olyan jól sikerült, hogy a zsűri külön díjjal jutalmazta azt. A verseny három napja természetesen nem csak versenyzésből állt, hanem szórakozásból is. A diákok láthattak madaras bemutatót, középkori hadi bemutatót, melynek végén minden versenyzőt apróddá avattak, szerdán délelőtt pedig előadást hallhattak az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. szakemberétől, melyet nagy érdeklődéssel hallgattak.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában