Helyi közélet

2012.05.09. 14:10

Visszaverte a pultosnő a rabló támadását

Miskolc - Miskolc belvárosában kocsmarablásra adta a fejét egy volt határőr, most évekig tűnődhet rajta, jó ötlet volt-e?

Miskolc - Miskolc belvárosában kocsmarablásra adta a fejét egy volt határőr, most évekig tűnődhet rajta, jó ötlet volt-e?

Csaknem a lakása kapujában fogták el a rendőrök azt a 43 éves miskolci férfit, aki keddről szerdára virradó éjjel, hajnal kettő körül megpróbált kirabolni egy belvárosi szórakozóhelyet. Mint Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta, a férfi bűnügyi őrizetben van, a rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásába helyezésének ügyészségi indítványozását.

Nyugis hely a belvárosban

A Pusy Presszó – hivatalos nevén Pusy Pub Kiskocsma – Miskolc belvárosában, a régi OTP-tömb mögötti parkoló szélén áll; forgalmas, de mégis csendes helyen. Talán éppen ezért esett a rabló választása éppen erre a szórakozóhelyre. Mint Tirpák Attila, az üzlet vezetője munkatársunknak elmondta, korábban még csak hasonló eset sem történt itt. Főleg fiatalok látogatják a szórakozóhelyet, akik szívesen leülnek a kiskocsma előtt kifeszített napernyő alatti teraszon, de a környéken lakók közül is többen törzsvendégnek számítanak. Tirpák Attila elmondta még: három pultos hölgy váltja egymást a presszóban, egy nap munka után két szabadnap jár. A keddről szerdára virradó éjjel szolgálatban lévő hölgy ottjártunkkor éppen a pihenőjét töltötte. Az üzletvezetőtől úgy tudjuk, mindhárom csapos hölgy rutinos vendéglátósnak számít – talán éppen ezért volt kénytelen üres kézzel távozni a rabló.

Rablóként tért vissza a vendég

Tímeát, a megtámadott hölgyet telefonon értük utol. Fáradt volt a hangja, nem sokat pihent, ráadásul fél ötig a rendőrségen volt, a vallomását rögzítették. Elmesélte, hogy a támadó aznap éjjel korábban kétszer is járt benn a presszóban fogyasztó vendégként; először ivott valamit, másodjára kért – és kapott – egy pohár szódát és egy cigit Tímeától, aztán amikor harmadjára tért vissza, már a kabátját a fejére húzta, és egy husáng volt a kezében. A bevételt követelte, ám Tímea ellenállt, ezért a pulton átnyúlva a doronggal fejbe csapta a nőt, aki szerencsére csak könnyebb sérülést szenvedett, az ütés nem tette harcképtelenné, hanem felbőszítette; a rabló – aki az embermagas pulton sem tudott volna átugrani – így jobbnak látta, ha felhúzza a nyúlcipőt és elmenekül.

Messzire azonban nem jutott, az értesített rendőrök – a pontos személyleírásnak hála – öt perc múlva már hozták is vissza, az otthonától néhány méterre kapták el. A 43 éves, nyugdíjazás előtt álló volt határőr – aki egy korábbi balhéja miatti büntetéséből nemrégiben szabadult – most bűnügyi őrizetben van, ellene felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletének megalapozott gyanújával folyik az eljárás.

Megvédik magukat

Tímeát és kolléganőit megrázták a történtek, hiszen a kapatos vagy pimaszkodó vendégekkel már megtanultak bánni, de pályafutásuk során eddig még egyiküket sem akarták kirabolni, bántalmazni. Tímea hozzátette még: a történtek miatt kissé fél, de munkáját nem hagyja ott. Éppen szolgálatban lévő kolléganőjét is megkérdeztük, mit tett volna hasonló helyzetben; mint mondta, ő nyolc éve van a szakmában, ennyi idő alatt megtanulta megvédeni magát. Tirpák Attila pedig azon gondolkodott, hogy a történtek miatt „rendszerbe állít” egy önvédelmi gázspray-t.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában