Helyi közélet

2012.05.23. 08:52

Jogerősen is életfogytiglani a bodroghalmi gyilkosnak

Debrecen - Boldog új évet akart kívánni, gyalázatos brutalitással ölte meg idős szomszédait.

Debrecen - Boldog új évet akart kívánni, gyalázatos brutalitással ölte meg idős szomszédait.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette büntetőtanácsa részben megváltoztatta a bodroghalmi kettős gyilkosság elkövetőjének a megyei bíróságon kiszabott ítéletét, tájékoztatta lapunkat Koszta János, az ítélőtábla szóvivője. Ezzel együtt a vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, és két rendbeli kifosztás bűntettében, valamint lopás vétségében, ezért a bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A bíróság a vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárja.

Mint ahogy korábban arról már beszámoltunk múlt év január 1-én reggel nyolc körül a 38 éves vádlott átment a szomszédban lakó házaspárhoz, hogy nekik boldog újévet kívánjon, ám összeveszett az őt egyébként étellel, itallal, pénzzel támogató hetven éven felüli szomszédaihoz. Az idős férfit a kazánházban találta, ott beszélgetni kezdtek, ám rövidesen összeszólalkoztak, így a vádlott feldúltan távozott. Otthon megivott vagy másfél liter bort, majd magához vette baseball ütőjét és machetéjét és visszament a kazánházhoz, és újra beszélgetni kezdett a szomszéddal, de rövidesen megint összeszólalkoztak. Ekkor a férfi többször megütötte a sértett fejét a baseball ütővel, és amikor áldozata a földre zuhant, a bozótvágó késsel addig csapkodta a fejét és felső végtagjait, amíg meg nem halt. A holttestet egy pokróccal letakarta, majd hazafelé indult, de összefutott a konyhából kilépett az idős asszony, aki beinvitálta a vádlottat. Vagy egy fél órát beszélgettek, ám az asszony hiányolni kezdte az urát, ezért a vádlott úgy döntött, hogy végez idős szomszédasszonyával is. Machetéjével vágni, szabdalni kezdte az asszonyt; a nő próbált védekezni, megkarmolta támadója arcát, letépte a nyakláncát és a férfi baseball sapkáját. A férfi legalább 35 esetben sújtott a nő fejére a bozótvágó késsel.

Áldozatainál aludt

A vádlott ezután bezárta a lakást és hazament, de még aznap est visszament áldozatai házába, és az éjszakát a szobában töltötte, majd reggel öt óra körül távozott. Délelőtt újra visszatért a tetthelyre és onnan magával vitt néhány apróságot, amit eladott.

A sértettek Dunakesziben élő lánya, aki telefonon többször is hívta szüleit; mivel nem vették fel a telefont, egy helyi asszonyt kért meg, hogy menjen el hozzájuk. A nő eleget is tett a kérésnek, majd jelezte, hogy volt ott, de a kapu be van zárva és a kiabálására sem jött elő senki. Ezután ez az asszony felhívott egy polgárőrt, aki több helybélivel együtt megpróbált bejutni a lakásba, de nem jártak sikerrel. Ezután a sértettek lánya kérte, hogy törjék be a lakás ajtaját.

A polgárőr emiatt értesítette a rendőrséget, és a kiérkező járőrök jelenlétében berúgta az ajtót. A konyhában megtalálták a háziasszony holttestét. Az asszony még holtában is markolta összeszorított kezében a vádlott sapkáját. Közben észlelték, hogy lábnyomok vezetnek a szomszédos ház felé. Bementek a terhelt portájára, a férfit a disznóólból szólították elő a rendőrök. Mivel a ruházata nemcsak koszos, hanem véres is volt, és a polgárőr felismerte, hogy a sapka az övé, a rendőrök őrizetbe vették a vádlottat; az idős férfi holttestét majd csak ezek után fedezték fel a kazánházban.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni, ténybeli beismerését és büntetlen előéletét, bár ezek eltörpültek a súlyosító körülmények mellett. A bíróság a vádlott könyörtelensége, gátlástalansága, a személyében rejlő társadalomra veszélyesség miatt a feltételes szabadságra bocsátás kizárása mellett döntött.

ÉM-SZP


Debrecen - Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla kedden azt a 40 éves férfit, aki idős házaspárral végzett brutálisan másfél évvel ezelőtt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában