Helyi közélet

2012.04.16. 11:16

Április 22.: ismét Critical Mass!

Miskolc - Április 22-én - a Föld napján - megint kritikus lesz a tömeg, azaz ismét egy lehetőség, hogy megmutassuk, mennyien szeretünk bringázni Miskolcon, hogy fontos ez a környezetbarát közlekedési mód! - tájékoztattak a szervezők, a Kerékpáros Miskolc Egyesület.

Miskolc - Április 22-én - a Föld napján - megint kritikus lesz a tömeg, azaz ismét egy lehetőség, hogy megmutassuk, mennyien szeretünk bringázni Miskolcon, hogy fontos ez a környezetbarát közlekedési mód! - tájékoztattak a szervezők, a Kerékpáros Miskolc Egyesület.

A korábbi években hétköznapra esett a Critical Mass, amely miatt többen is hiába szerettek volna, de ilyen-olyan okok miatt nem tudtak részt venni az eseményen. Most nem lehet kibúvó, hiszen sokak álma valóra vált azzal, hogy vasárnapra esik a rendezvény, ami a szervezők reményei szerint azt is jelentő, hogy több lesz a résztvevő is az eseménye. A CM gyülekezője 16.30-tól a sportcsarnok - a Generali Aréna - előtti téren lesz, majd a 6.6 km-es távnak a menet a tervek szerint pontban 17.00 órakor vág neki. A bringásokat rendőri és szervezői biztosítás kíséri, de kéretik, hogy mindenkit maradjon az úton, ne "járdázzon".

Az útvonal menet tempóban körülbelül 50 perc körüli út lesz. Röviden: a sportcsarnoktól irány a Déli tehermentesítő (Kazinczy-, Jókai-, Fazekas-, Vologda utca), majd onnan (Thököly utcán át) az Északi tehermentesítőre (Kiss Ernő utca), és vissza (Rákóczi-, Uitz utcákon át) a sportcsarnokhoz.

A szervezők kérik, hogy legyen mindenkinél lámpa, legyen jó állapotú a résztvevők kerékpárja, amely megfelelj a KRESZ előírásainak.

 Ezt tartsd be!

- Józanul gyere, ne igyál alkoholt!

- Ellenőrizd a bringádat! Legfontosabb, hogy működjön a fék, legyen működő világításod!

- A CM politikamentes. Ne viseld semmilyen párt, politikai mozgalom zászlóját, jelvényét, logóját!

- Amikor a menet összeáll az induláshoz, ne tolakodj! Engedd előre a lassabban haladókat: gyerekeseket, öregeket! Hidd el, így lesz jobb mindenkinek, így könnyebb lesz egyben tartani a menetet.

- A felvonulás alatt is tartsd be a közlekedési szabályokat!

- Ne előzd meg a menet élén haladó szervezőket!

- Maradj a részünkre biztosított forgalmi sávban és tarts megfelelő távolságot a többiektől is! A biztosítás csak a mi sávunkra vonatkozik, a többi sávban az autók jogszerűen közlekedhetnek.

- A kritikus tömeg együtt halad, segíts, hogy a menet ne szakadjon szét.

- Nem a gyorsaság a lényeg, hanem a mindenki által tartható tempó, kb.10-12 km/h.

- Figyelj és vigyázz a gyerekekre és az öregekre! Elhisszük, hogy profi bringás vagy, most nem kell hozzá semmilyen mutatványt bemutatnod.

- Ne járdázz! A járda a gyalogosoké!

- A CM nem az autóvezetők ellen szerveződik, hanem az élhető Miskolcért, amihez épp az ő együttműködésükre, meggyőzésükre van leginkább szükség. Ne provokáld az autósokat, és ne hagyd, hogy agresszív autósok provokáljanak! Nem a motorizált forgalom megbénítása, mások korlátozása a célunk, hanem csupán az, hogy a nem motorizált forgalom legalább időlegesen visszafoglalja a közösségi tér egy részét.

- Tartsd be a szervezők és a rendőrök, polgárőrök utasításait! Nekik nem csupán jó buli a CM, ők érted, a biztonságodért dolgoznak.

- Engedd el a megkülönböztető jelzést használó járműveket!

- Ne feledd, minden résztvevő felelős önmagáért!

- Szólj rá azokra, akik vétenek ezek ellen a szabályok ellen, hiszen ezzel közös ügyünket járatják le! 

Kerékpáros útvonal 1514498 - powered by Bikemap 


Kapcsolódó cikk:

Miskolc – Itt a tavasz, ami azt is jelenti, hogy előkerülnek a kerékpárok is a pincéből, padlásról. Mégis; a téli álom után, mit vizsgáljunk, vizsgáltassunk át bringánkon. Megkérdeztük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában