Helyi közélet

2011.11.10. 10:25

ÉM-vita: Milyen legyen Miskolc főtere?

Miskolc - Az Észak-Magyarország fórumot szervez arról, milyen legyen Miskolc új főtere. Az ötletet az adta, hogy dr. Kriza Ákos polgármester bejelentette a közgyűlés legutóbbi ülésén: megtervezik az új főteret és ebben mindenkinek a véleményére számítanak.

Miskolc - Az Észak-Magyarország fórumot szervez arról, milyen legyen Miskolc új főtere. Az ötletet az adta, hogy dr. Kriza Ákos polgármester bejelentette a közgyűlés legutóbbi ülésén: megtervezik az új főteret és ebben mindenkinek a véleményére számítanak.Az Észak-Magyarország azért szervezi a fórumot, hogy bárki szabadon elmondhassa: szerinte milyennek kell(ene) lennie a főtérnek, szerinte ez csak építészeti kérdés-e, milyen funkciói legyenek, ha már egyszer elkészül a főtér.

A tervünk ez: szabad fórum, ahol a vélemények és az igények megfogalmazhatóak.

Helyszíne: Művészetek Háza, kávézó

Időpont: 2011 november 16-án 16 óra

Hívtunk vendégeket is (építészeket, városvédőket, civileket), várjuk az Agora levélíróit, valamint olvasóinkat is.

ÉM


Miskolc - A terület tulajdonosa szerint az önkormányzat hibája, hogy fel kellett adniuk terveiket.

Van-e Miskolcon ”Főtér?” Azt mindenki tudja, hogy ha a hagyományos vidéki magyar „főtér elemeket” keressük meg – hol áll a városháza, megyeháza, hol állt a város hajdani elit szállodája, étterme, van-e ott emblematikus szobor stb. – akkor ezt a bizonyos teret megleljük minden hazai nagyobb városban, térkép nélkül is. Kiss László jegyzete.

Miskolc - A főépítész párbeszédet kezdeményez, olyan legyen a Szent István tér, amilyennek a többség szeretné.

Zöld hernyó: sokan így hívták a miskolciak közül az évtizedekkel ezelőtti múltban azt a sátrat, amely a kezdetben először a Spáten sörmárkanevét viselte, mint első „nyugati” söröző, a mostani Szent István téren. Kiss László jegyzete.

Miskolc – A Szent István tér az életnek adjon teret-ezzel a javaslattal fordult a miskolci városvezetéshez a Maradj Miskolcon Alapítvány.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában