Helyi közélet

2011.10.13. 14:08

A gázolás után két nappal hunyt el a sértett

Miskolc - Halálos baleset okozása miatt folytat vizsgálatot a rendőrség.

Miskolc - Halálos baleset okozása miatt folytat vizsgálatot a rendőrség.Egy hölgy kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy a férjét ez év augusztusában elgázolta egy autó, és az ügy állásáról semmilyen tájékoztatást nem kapott. Mint írta: „Azóta is nagy a hallgatás minden vonalon”.

A baleset Miskolcon, a Zsigmondy utcán történt augusztus harmadikán, a délelőtti órákban. A belső sávban haladt egy autó, aminek a vezetője sávváltás közben meglökte a külső sávban, vele párhuzamosan haladó személygépkocsit. A megtaszított jármű egy, az úttest jobb oldalán szabályosan parkoló autóba rohant, amit fellökött a járdára. Balszerencséjére éppen akkor gyalogolt ott egy 79 éves férfi, akit a harmadik – vezető nélküli - jármű hátulról elgázolt. A férfit sorozat-bordatöréssel, combnyaktöréssel szállították kórházba, úgy tűnt, állapota súlyos, de nem életveszélyes. A balesetet követő második napon mégis elhunyt a kórházban.

Egyedné Novodonszki Éva, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa kérdésünkre elmondta, a baleset okainak kivizsgálását a városi rendőrkapitányság közlekedési osztálya kezdte, miután elhunyt a sértett, az ügyet átvette a megye. Az eljárás jelenleg is a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztályán folyik halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt annak az autónak a vezetője ellen, aki a szabálytalan sávváltoztatással a halálos kimenetelő láncreakciót elindította. A sofőr jogosítványát bevonták.

ÉM-SZP


Előzmény:

Miskolc – Személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset történt szerdán Miskolcon a Zsigmondy utcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában