Helyi közélet

2011.09.05. 12:56

Olasz meló: Gianluca eddig 40 ezer kilométert gyalogolt

Miskolc - Miskolcra érkezett hétfőn délelőtt Gianluca Ratta. Hogy miért is hír az, hogy egy 40 esztendős olasz a vendégünk? A világjáró talján a „leghosszabb gyaloglás kutyával” elnevezésű Guinness-rekord felállításán ügyködik.

Miskolc - Miskolcra érkezett hétfőn délelőtt Gianluca Ratta. Hogy miért is hír az, hogy egy 40 esztendős olasz a vendégünk? A világjáró talján a „leghosszabb gyaloglás kutyával” elnevezésű Guinness-rekord felállításán ügyködik."Ezt nem hiszem el..." - mondja egy járókelő a Városház téren, miután elmondjuk neki, hogy miért is kattognak a fényképezőgépek, miért is ez a sajtóérdeklődés egy sportos középkorú férfi és kutyája iránt.

Pedig igaz; a kalandvágyó olasz eddig nem kevesebb, mint negyvenezer kilométer tett, és érkezett Miskolcra kutyájával, Shirával. Gianluca Ratta nem lihegte túl a csomagolást, ugyanis a husky mellett mindössze egy hátizsákot "cipel" magával a nagy világban a Guinness-rekord érdekében. Genovából indulva Ratta úr végigcaplatott Ausztián, Svájcon, Németországon, míg hazánkba érkezve először Sopronban járt, de ahogy mondta megfordult Kaposváron, Pécsett, Szekszárdon, Kecskeméten, Debrecenben és Nyíregyházán is.

Napi 20-40 kilométer a penzum

Miskolcon először Kupcsik Sarolta látta vendégül a helyi Tourinform irodában, majd a Városházán Pfliegler Péter alpolgármester rázott vele kezet, és érdeklődött a nem mindennapi teljesítményről. (Mindeközben Shira szürcsölhetett a jó hideg vízből, amit műanyag tálban "szolgáltak fel" neki.) Emellett Gianluca átvett a miskolci városvezetőtől egy hivatalos bizonyítványt, amely azt hivatott bizonyítani, hogy tényleg járt Miskolcon.

Gianluca Ratta kérdésre válaszolva elárulta, hogy több, mint egy évtizede kezdte vándorútját, és napi 20-40 kilométert tesz meg barátjával, Shirával, akit útközben talált. Dobos Tímeától, a miskolci városháza szóvivőjétől megtudtuk azt is, hogy az olasz vendég csütörtökig marad a tervei szerint Miskolcon, és igazán jó hír, hogy a Gianlucanak szállást intézet a hivatal. Ezután pedig a talján gyalogló rekorder - volt biológus - Egert veszi célba, majd jöhet számára Szlovákia Csehország.

 

 

(Juhász-Léhi István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában