Helyi közélet

2011.08.08. 09:37

Törökök látogattak Sajószentpéterre

Sajószentpéter - A XVI. Nemzetközi Folklórfesztivál keretein belül Sajószentpéterre Törökország tánccsoportja érkezett.

Sajószentpéter - A XVI. Nemzetközi Folklórfesztivál keretein belül Sajószentpéterre Törökország tánccsoportja érkezett.Zenés táncos felvonulással kezdődött a fesztivál programja, a Bév-teleptől a város szívéig a Korona Vendéglő előtti térig vonultak az Isztambulból érkezett Kabatas Erkek Lisesi gimnázium folklórcsoportja. A téren fél órás műsorral kedveskedtek a fesztiválra kilátogató közönségnek. A török tánclépések mellett megcsodálhattuk a különböző hagyományos népviseletüket is. Színpompás ruhaköltemények mellett előkerült a tipikus török hangszerek a saz, ami egyfajta hosszú nyakú lant, a nádsíp és a dob, valamint nem hiányozhatott kellékként a sarló sem.

A csoport a műsor után azonnal buszra szállt, hiszen Kazincbarcikán is várta őket a publikum. A sajószentpéteri nézőknek a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Iskola néptánc csoportja mutatott be hagyományos magyar táncokat, mint például a kalocsai, vagy a mezőségi tánc. Hangszerként a furulya és a gardon szólalt meg.

A fesztiválra kilátogatók jó hangulatú vidám táncos műsoron vehettek részt, ahol a török hagyomány mellett a magyar néptáncot is megcsodálhatták.

- H. A. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában