Helyi közélet

2011.07.19. 08:14

Olvasó kérdezte: Többet kell majd fizetni ugyanazért az útért?

Miskolc - A szakember szerint a kérdés korai, az MVK Zrt. átalakítaná tarifarendszerét.

Miskolc - A szakember szerint a kérdés korai, az MVK Zrt. átalakítaná tarifarendszerét.

„Mostanáig a Tiszai pályaudvartól a Majális parkig egyetlen buszjeggyel el lehetett jutni, a későbbiekben két jegyet kell majd váltani hozzá. Vagyis áremelés történik”, jelezte az Észak-Magyarország Olvasója. (Miskolctól Felső Majláthig villamos, onnantól busz jár majd nagyjából egy év múlva, derülhetett ki lapunk kedden megjelent cikkéből. A közlekedési vállalat fokozatosan, 2014. körül megszüntetné – a villamosvonal Felső-Majláthig való meghosszabbítása miatt – az 1-es buszt.)

– Valóban többet kell majd fizetni – az átszállások miatt – ugyanazért az útért? – kérdeztük az MVK Zrt. marketing csoportvezetőjét. Daróczi Magdolna szerint a kérdés korai, az MVK ugyanis vizsgálja a tarifarendszer átalakításának lehetőségeit. Vagyis azt, hogy hogyan tudnak az utasok számára is jó megoldást kínálni, úgy hogy közben biztosítani tudják a közösségi közlekedés működtetéséhez szükséges bevételeket is. (Bevételeik 55 százaléka származik a jegy- és bérletvásárlásból.)

Kérdeztük, nem volna-e megoldás az átszállójegy bevezetése. A jegy- és bérletrendszer átalakításával kapcsolatban is tartanak a vizsgálatok, válaszolta. Hosszú távú terveik között szerepel az elektronikus jegyrendszer kiépítése (pályáznak rá, szeptemberben dönt az EU), de vizsgálják egy esetleges teljesítményarányos jegyrendszer kialakításának lehetőségét is: eszerint mindenki annyit fizetne, amennyit utazik.

ÉM-HM


Miskolc - A nagy melegben is zajlanak a Zöld Nyíl munkálatai, képeink az Újgyőri főtér és a diósgyőri végállomás közötti szakaszon készültek. Keddtől ráadásul a forgalom is változik. 

Miskolc - Hogyan alakul a tömegközlekedés a Zöld Nyíl projekt lezárásával?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában