Helyi közélet

2011.06.24. 19:55

Tard: Pálinka, Pannónia és össztánc a tájházban

<p><span style="font-size: small">Tard - "Adjon Isten!" pálinkával köszöntötték a tardi tájház kapujában pénteken délután az Európai Unió közlekedési attaséit.</span></p>

A népes, közel 40 fős delegációnak a folyékony hungarikum után Gál János polgármester szavait tolmácsolták, aki többek között beszélt a tardi néptánccsoportról, a környékről, a falu múltjáról. Sőt! nem volt rest, és meghívta a vendégeket az őszi kakasfőző fesztiválra és a februári hurkatöltő hétvégére is, majd átadta a szót a szomszéd faluban élő Csiger Lajosnak, aki ezúttal nem mint szomszéd, hanem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnökeként üdvözölte a uniós vendégsereget.

 Bemutatni a hagyományokat

"Miért éppen Tard? Vajon tudják-e?" - tette fel a kérdést az attaséknak Csiger Lajos. "Ezt a jó utat akartuk megmutatni, amely bevezet a faluba..." - utalt viccesen a nem éppen autópálya minőségű aszfaltcsíkra a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke. "Természetesen a hagyományainkat szeretnénk Önöknek megmutatni, a matyó tradíciókat ezen a tényleg különleges vidéken."

Csiger Lajos beszélt a matyóság kialakulásáról, a matyó névről, a környékről. A vendégek ezután megnézhették a híres tardi tájházat, az egri veterán autósok jármű különlegességeit - egy Volvót, egy Trabit, Csepel- és Pannónia motorokat - , majd evés-ivás közben jöhetett a tánc, amely talán a legnagyobb sikert aratta a közlekedési attaséknál.

- JLI -



Miskolc - Miskolcra az uniós közlekedési attasékat hívták meg, a Zöld Nyíl kapcsán ezt látták jónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában