Helyi közélet

2010.12.20. 16:26

Olvasói levél: Madárkarácsony

<p>Az idei ünnepre is készült madárkarácsonyfa a szirmabesenyői ökoiskola előkertjében.</p>

A lelkes kis diákok madáreleségből készített díszeket raktak fel egy szép nagy fenyőfára. A díszek otthon és az iskolában készültek, dióból, almából, szalonnából, sajtdarabokból és más finomságokból füzérek valamint hálós megoldásokkal. A tollas kis vendégek örömére gazdag a kínálat a terített vendéglőben. Az előkert bővelkedik feltöltött madáretetőkkel is. Az előző évekről is van néhány, de újat a napokban készítettek az iskolában felnőttek és gyerekek együtt. A hozzávalókat az „Együtt egymásért-Szirmabesenyőben" program keretében pályázaton nyert pénzből biztosította az ÉMFF Alapítvány. 50 db egyforma önetetős, fából készült madárházacska került ki Szirmabesenyőn a kertekbe. Az eleségről a vendéglátó családok gondoskodnak. Az ökoiskola kertjében kihelyezett etetők ellátását egy helyi mezőgazdasági vállalkozó segíti klf. gabona magvak formájában.
Madárbarát programmal minden téren szeretettel töltik az idejüket az ökoiskolások és a nagyközség felnőtt lakossága is. Tudják, hogy az etetésben a folyamatosságra ügyelni kell!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában