Helyi közélet

2010.07.22. 12:29

Újabb házak az árvízlistán

<p>Miskolc - Harmincegy új ház került az árvíz miatt lakhatatlanná vált ingatlanok listájára.</p>

Adatpontosításra kérte fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, miután a tudomására jutott, hogy több település lemaradt az árvíz miatt életveszélyessé vált ingatlanokról készített listáról, írtuk korábban. A kiegészítő lista elkészült, Ódor Ferenctől, a megyei közgyűlés elnökétől tudakoltuk, hány házzal bővült az árvíz miatt lakhatatlanná vált épületek száma. Mint megtudtuk, a korábbi listán 284 magántulajdonban lévő ingatlan szerepelt, ez most 315-re bővült. Az új épületek között van tolcsvai, sajóecsegi, boldvai és geleji is. Ahhoz, hogy ezen házak tulajdonosai is állami segítséghez jussanak, módosítani kell majd az idevonatkozó rendeletet, mondta az elnök, hozzátéve: valószínűleg a következő hetekben, ahogy száradnak a házak falai, derül ki, hogy végül is hány ingatlan válik még lakhatatlanná. Az elnök megjegyezte: a települések jelentettek olyan épületet is, amelyről végül kiderült, hogy nem magántulajdonban van, hanem önkormányzatiban, ezek nem kerültek fel a listára, hisz azokat más forrásból hozhatják majd helyre.

Elkülönítették

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője korábban azt nyilatkozta az Észak-Magyarországnak: a listára később felkerült ingatlanok újjáépítésére is van megoldás, hisz előfordulhat, hogy a kárfelmérést követően került olyan állapotba néhány ingatlan, hogy később összedőlt, vagy össze fog dőlni. Az állami támogatásnak mintegy tíz százalékát az ilyen károk fedezésére különítették el.

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában