Helyi közélet

2010.07.16. 21:07

Adományt, s vadat...

<p>Miskolc - Az Országos Magyar Vadászati Védegylet a megyei vadászkamarákkal együtt gyűjtést rendezett az árvízkárosultak részére. Az összegyűlt mintegy hat millió forintot Ócsanálos, Szendrő és Sajóecseg önkormányzatának adták át ünnepélyes keretek között a Megyeházán.</p>

Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte: ismert, hogy a katasztrófa során a vadállományt is jelentős kár érte, de a vadászok szövetsége most fontosabbnak tartotta először az emberek, a károsult önkormányzatok megsegítését. Pechtol János, a Védegylet elnöke elmondta valamennyi megye megmozdult felhívásukra és nemcsak az egyesületek maguk a vadászok is segítettek. A pénzbeli támogatáson túl jelentős hozzájárulást tesznek a vadállomány, az élőhelyek helyreállítása esetében is. Székely László, megyei vadászkamara elnöke hozzátette: biztos benne, hogy a kiválasztott települések önkormányzatai a lehető legjobb célokra, a legsürgősebb feladatok megoldására fogják fordítani a „vadász szívből jött” támogatást. Az önkormányzatok nevében Rabi József, Sajóecseg polgármestere köszönte meg az adományt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában