Helyi közélet

2008.10.21. 14:52

Beadták a polgármesterek szőlőjét

<p>Tolcsva - Október első hétvégéjén a tokaji főtéren adták össze a hagyományos szüreti napon a tokaj-hegyaljai települései a Polgármesterek Borához szükséges szőlőt és aszút. Akkor csak egy jelképes beadás történt meg, a valódit kedden rendezték Tolcsván.&#160;<DIA alt="Beadták a polgármesterek szőlőjét 2008.10.21." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Beadt_k_a_polg_rmesterek_sz__337_l__337_j_t/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Beadták a polgármesterek szőlőjét 2008.10.21." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Nagyszüret

Az eseményt a Magyar Borok Háza kezdeményezésére hívták létre hét évvel ezelőtt. Nyikos István, a magyar Borok Háza cégvezetője Tolcsván elmondta, immáron nyolcadik esztendejébe lépett ez a rendezvény. Az első Polgármesterek Borát 2002 júliusában adták át Tokajban. A mostani alkalommal is minden település 200 kiló furmintot és 20 kiló aszút hozott magával, amelyből a Tokaj Kereskedőház Rt. Állítja elő jövő tavaszra a 2008-as Polgármesterek Borát.

Marcinkó Ferenc, a Tokaj Kereskedőház Rt. Vezérigazgató-helyettese elmondta, a tavalyi esztendő bora kiemelkedőnek volt mondható a Polgármesterek Bora között, és reményei szerint ez az évjárat sem fog elmaradni a tavalyitól.

Az eseményen azt is megtudtuk, az úgynevezett nagyszüret már megkezdődött, 5500 hektáron szüretelik a furmintot és a hárslevelűt. Az idei szüret várhatóan november 9-ig tart majd.
A beadásnál a sort a hercegkúti önkormányzat nyitotta meg.

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában