Helyi közélet

2008.07.08. 07:50

Nem dobálnál a meleg felvonuláson? Buzi-e vagy?

<p>Az ellentétek országában élünk. Nemrég majdnem megvertek, mert azt mertem mondani egy összejövetelen, hogy semmi bajom a homoszexuálisokkal. - <STRONG>Sothis jegyzete.</STRONG></p>

A fórumunkat olvasva látom, hogy egyesek számára az, hogy más szemszögből is lehet látni dolgokat azzal egyenlő, mintha legalábbis többszörös apagyilkos lenne a másként gondolkodó. Elvakult környezetben nincs helye az árnyalatoknak. Mivel nem dobálnék melegeket, abból az a konklúzió, hogy biztos seggtúrkász vagyok. Ha nem dobálsz, akkor biztos táncolsz az Andrássyn.

Az életből is lehet példát hozni még bőven. Amikor Orbán Viktor megalomán tervein röhögtem pár éve (Emlékeznek? Mindenre az volt a válasz, hogy „merjünk nagyok lenni!”) egyből a fejemhez vágták, hogy „Miért? Merjünk kicsik lenni?” Mintha a kettő között nem létezne semmi. Amikor azt fejtegettem, hogy egy kissé brutálisan és ész nélkül csaptak oda mindenkinek két éve októberben, akkor lefasisztáztak, hogy „akkor menjél dobálni meg gyújtogatni vazeg”. Ha piszkálod az egyházat az állami támogatási rendszerért, akkor liberális ateista vagy, na meg a MOSZAD ügynöke. Ha szidod Gyurcsányt, mert Őszödön arról beszélt, hogy hazudott, akkor fideszes, illetve mélymagyar vagy. Lehetne sorolni.

Nincsenek átmenetek a közbeszédben csak végletek. Ebben az országban két szín létezik, a fekete és a fehér, ha a szürke árnyalataival próbálkozik valaki, akkor bukásra van ítélve, ráfogják, hogy mellébeszél, odébb löki valami jólfésült szóvivő/politikus és megmondja a tutit. Könnyedén kulcsszavakkal operál, többnyire talál egy jó okot, illetve egy bűnbakot és ráken mindent. Könnyedén, érhetően, populistán és felelőtlenül. Másnap a lapokban, persze megjelenik a fekete és a fehér. Pedig szürke.

- sothis -

Kapcsolódó cikkek:

  • Mennyibe került a szombati melegfelvonuláson történt balhé?
  • "Gyertek ide, itt lehet leturházni Orosz Józsefet!"
  • Miskolci rendőr sérült a melegfesztiválon?
  • A szombati demonstrációk összefoglalója
  • "A rendőrök jól végezték a dolgukat..."
  • A melegfelvonulás percről percre
  • Nézze meg a képeket is! 
  • További fotók az eseményekről 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában