Helyi közélet

2008.06.06. 13:00

Ujjlenyomatot vettek roma gyerekektől

<p>Tiszaújváros - A cigány kisebbségi önkormányzatokkal megkötött együttműködés részeként vettek újjlenyomatokat a roma gyerekekről a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon.&#160;<DIA alt="Nyílt nap a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ny_lt_nap_a_Tisza_jv_rosi_Rend__337_rkapit_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Nyílt nap a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az előítélet és konfliktus-mentes viszony kialakítása, illetve annak fenntartása érdekében demonstrációval egybekötött nyílt napot tartottak a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon, illetve a Mezőcsáti Rendőrőrsön.

Közelebb egymáshoz

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az illetékességi területén működő cigány kisebbségi önkormányzatokkal megkötött együttműködési megállapodás részeként szervezte meg az összetett programsorozatot. Polgármestereket, a cigány kisebbségi önkormányzatok vezetőit, pedagógusokat és közel 70 kisiskolás gyermekeket hívtak meg a tiszaújvárosi rendőrök június 04-én és 05-én. A nyílt napot gépjármű-, fegyver- és bűnügyi technikai bemutatók, illetve játékos kerékpáros közlekedési versenyek gazdagították.

Dr. Kalapos István rendőr alezredes, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője a programsorozat kapcsán többek között elmondta: „A rendőrkapitányság több kisebbségi önkormányzattal kötött már együttműködési megállapodást. Talán ennek is köszönhető, hogy területünkön az előítéleten, diszkrimináción alapuló atrocitások nem jellemzőek. Úgy gondoljuk, hogy a kisebbséggel való kapcsolattartásunk példaértékű. Reményeink szerint a gyerekek, velünk együtt azonosulni fognak azzal a gondolattal, hogy egymás megértése, elfogadása nélkül egy társadalom sem haladhat a modern, demokratikus fejlődés útján és ezen célok elérése érdekében a gyerekeknek is kiemelt szerepet kell szánnunk”.

Információs háttér
Az elmúlt évben a Miskolci Egyetem Szociológiai Tanszékének vezetője által megtartott előadás sorozaton többek között a cigányság kultúrájával, jelenével, aktuális kérdésekkel ismerkedhettek meg a résztvevők - rendőrök, romavezetők, polgármesterek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában