Helyi közélet

2008.06.02. 10:55

Rács mögött a miskolci 100 milliós fegyveres rablás elkövetői

<p>Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2008. május 27-én, illetve 28-án őrizetbe vette azt az 5 elkövetőt, akik megalapozottan gyanúsíthatók a 2008. március végén történt különösen nagy értékre elkövetett fegyveres rablással.&#160;<A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;A Büntető törvénykönyv</STRONG></A></p>

Az elfogott személyek közül 1 főt felbujtással, további 4 főt társtettesként történő elkövetéssel gyanúsít a rendőrség. A 30-35. év közötti elkövetők közül a rendőrség előterjesztése alapján ügyészi indítványra a bíróság 3 főt előzetes letartóztatásba helyezett, míg további 2 főt átadtak a büntetés-végrehajtásnak azonnal, mert korábban rájuk szabott végrehajtandó szabadságvesztés miatt már börtönben kellett volna lenniük. Emiatt pedig körözték őket.

A 100 millió forintnyi elkövetési érték megtérülése érdekében a gyanúsítottak lakásán tartott házkutatások alkalmával a nyomozók biztosítási intézkedésként számlákat zároltak, bűncselekményből vásárolt ingatlant biztosítottak, készpénzt és egyéb cikkeket foglaltak le jelentős értékben.

Mint ismeretes 2008. március 26-án Miskolcon, a délutáni órákban fegyvernek látszó tárggyal arra kényszerítettek egy miskolci férfit és élettársát, hogy egy helyi bankfiókban korábban elhelyezett száz milliós készpénzüket részükre átadják. A cselekmény során személyi sérülés nem történt.

Az üggyel kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2008. március 28-án közleményt adott ki, melyben a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek kilétének megállapítását, vagy elfogását közvetlenül elősegítő személy részére Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500.000-ft nyomravezetői díjat tűzött ki, továbbá díjkitűzésre került még az ügyben további bruttó 5 millió forint.

A kitűzött díjak a mai napon visszavonta rendőrség.

Az eljárás eredményes lefolytatása érdekében a nyomozóhatóság az üggyel kapcsolatban további részleteket nem kíván közölni – tudatta dr. Gaskó Bertalan őrnagy a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője.

Előzmény:

Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában