Ítélet

2024.04.11. 08:00

Agyba-főbe verte a volt asszonyát

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, akivel szemben kapcsolati erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: MIND AND I

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen élettársi kapcsolatban élt, azonban agresszív magatartása miatt élettársa 2022 nyarán végleg szakított vele és elköltözött.

A vádlott ezt nem tudta feldolgozni, 2022 augusztus hónap végén felkereste volt élettársát békülési céllal, aki elutasította. A vádlott ekkor többször, ököllel arcon ütötte a sértettet, majd a földre került nőt testszerte megrugdosta. A sértett 8 napon túli gyógytartamú szárkapocscsont-törés sérülést szenvedett.

Az események után két nappal a vádlott és a sértett ismét összetalálkozott, akkor a férfi ököllel arcon ütötte a nőt, aki a földre esett, ekkor a vádlott többször olyan erővel megrúgta, hogy a sértett már nem tudott felállni.

A bíróság a vádlottat kapcsolati erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és őt 2 év 2 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott beismerését és megbánó magatartását, valamint az időmúlást, míg súlyosító körülmény a vádlott előélete.

Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában