Vesztegetés

2024.03.03. 12:17

„Ennyi elég lesz?” - kérdezte, mikor egy köteg húszezressel akarta megvesztegetni a rendőröket a borsodi sofőr

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt nyomoz a férfi ellen, és indítványozta bűnügyi felügyeletének elrendelését. Az elkövető rendőröket akart megvesztegetni - írta az ügyészség.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A középkorú férfi 2024. február 23-án, éjszaka, ittas állapotban közlekedett személygépkocsijával egy borsodi városban. A rendőrök intézkedtek vele szemben, majd felszólították, hogy a motort állítsa le, és szálljon ki az alkoholszondás ellenőrzésre. A férfi többszöri felszólítást követően szállt csak ki, majd a zsebéből elővett egy köteg készpénzt és egy 20.000 forint címletű bankjegyet szó nélkül a rendőrök irányába nyújtott - írta a főügyészség.

A járőrök figyelmeztették a férfit

A férfi ezen cselekményével a vesztegetés bűncselekményét követte el, a rendőrök felszólították, hogy tegye el a pénzt. Az elkövető ezután a ruházatából 200.000 forintot vett elő, és azt a legmagasabb rendfokozatú rendőr irányába nyújtotta azért, hogy a hivatalos személyek ne intézkedjenek, ne alkalmazzanak alkoholszondás ellenőrzést, valamint ne indítsanak eljárást.

A férfi a pénz átnyújtásával egyidejűleg a rendőrtől megkérdezte, hogy „ennyi elég lesz?”.

A rendőrök a felajánlott pénzt visszautasították, majd a férfit megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra.

Többször volt büntetve

Az elkövető – főleg vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – többször volt már büntetve, jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Ezen túlmenően az elmúlt három évben összesen 12 szándékos szabálysértést követett el, köztük kilenc esetben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt állapították meg a felelősségét.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki férfit – aki tagadta a bűncselekmény elkövetését –, és indítványozta a tartózkodási helyére kiterjedő bűnügyi felügyelet elrendelését azzal, hogy naponta személyesen jelentkezzen a rendőrségen.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított bűnügyi felügyeletét négy hónapra elrendelte az ügyészi indítványnak megfelelően. A végzés a terhelt és védőjének fellebbezésére tekintettel nem végleges - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában