vád

2020.07.23. 19:30

Pénzt ajánlott a rendőrnek, majd nekitámadt

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Miskolci Törvényszéken.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Ittasan az árokba

A vádirat lényege szerint 2020. április 10-én a hatvanöt éves elkövető a nála lakó ismerőse által vezetett autóval meglátogatta rokonait – ahol a sofőrrel együtt ittas állapotba került –, majd külön élő élettársához mentek, ahol az autóval az árokba borultak.

A Miskolci Rendőrkapitányság állományába tartozó járőrök mindezt észlelve megkezdték a szükséges intézkedéseket. A férfi nem adott magyarázatot arra, hogy a kijárási korlátozás szabályait milyen okból szegte meg, majd azért, hogy a rendőrök intézkedési kötelezettségüknek ne tegyenek eleget, többször is pénzt ígért nekik.

Dühös lett

A rendőrök közölték vele, hogy vesztegetés bűncselekménye miatt elő fogják állítani. Ekkor az elkövető az intézkedő rendőr zászlóst kiabálva azzal fenyegette meg, hogy megöli az általa ismert helyen lakó családjával együtt, miközben maga elé emelte az ökölbe szorított jobb kezét és megindult a rendőr irányába.

A rendőrök testi kényszert és bilincset alkalmaztak az elkövetővel szemben, aki mindkét intézkedő rendőrt trágár szavakkal illette és megöléssel fenyegette.

A nyomozó ügyészség elrendelte a terhelt őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Hat év az ajánlat

A bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt a Debreceni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a többszörösen büntetett előéletű, más szándékos, erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsított letartóztatását.

Az április 13-a óta letartóztatásban lévő elkövetővel szemben az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság halmazati büntetésül ítélje hat év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában