Akció

2024.03.21. 12:55

Egy borsodi turkálón ütöttek rajta a NAV-osok (fotók)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy használtruha-üzlet portékáit vették szemügyre Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A tulajdonos számára fájdalmas véget ért az ellenőrzés, többrendbeli szabálysértési- és büntetőeljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

Boon.hu

Forrás: NAV

Egy kisvárosi turkáló polcain a használt ruhák mellett új, népszerű márkajelzésű (Moschino, Dior, Louis Vuitton, Tommy Hilfiger, Adidas stb.) sapkákat, öveket és pénztárcákat találtak a pénzügyőrök.

Hatmillió forintos vagyoni hátrány

A kínálatot a márkák jogosulti képviselői is megvizsgálták, és megállapították, hogy az áruk hamisak, a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül próbálták meg értékesíteni. A járőrök több mint kétszáz terméket foglaltak le.

A kereskedelmi forgalomba hozott holmikkal több mint hatmillió forint vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért a hatóság iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indított.

Nem csak a pénztárcánkra, az egészségünkre is veszélyes lehet

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

A hamis ruházati termékek esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amelyek akár az egészségre is ártalmasak lehetnek, tájékoztatta portálunkat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában