Elismerte

2024.03.21. 08:00

Ítélet a mezőkövesdi halálos közúti baleset ügyében

Előkészítő ülésen született határozat az ügyben, azonban az ítélet nem jogerős.

Boon.hu

Fotó: Police

Ítéletet hozott a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a terheltnek az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2022 októberében a kora esti órákban Mezőkövesden a megengedett legnagyobb haladási sebességet közel a kétszeresével túllépő 93 km/h sebességgel közlekedett gépjárművével, melynek során késedelemmentesen észlelte ugyan az úttesten átlósan, kocogva áthaladó sértettet, ezért fékezett, de a sebességtúllépése miatt nem tudott megállni, a sértettet járműve jobb első részével elütötte. A néhai sértett a helyszínen elhunyt.

Elismerte a bűnösségét

A baleset következtében elszenvedett sérülések és a néhai sértett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság közúti baleset okozása vétségében mondta ki bűnösnek és 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabása során nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a férfi beismerő vallomását és az előkészítő ülésen tanúsított őszinte megbánását. Súlyosító körülményként esett ugyanakkor latba a vádlott előéletében rejlő körülmények mellett nagyobb nyomatékkal a kirívóan durva közlekedési szabályszegés ténye.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában