Mezőkövesd

2024.01.20. 18:00

A lopott pénztárcát a rokonához vitte, de ő feljelentette

Csalódott volt, hogy a nyitott autóból elemelt tárcában nem talált készpénzt.

Boon.hu

Lenyúlta a pénztárcát

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy nővel szemben - tudta meg a Boon.hu.

A vád szerint a nő 2023. november 29-én 11 óra 30 perc körül Mezőkövesden, egy férfi tulajdonát képező és egy cég telephelye előtti útszakaszon nyitott állapotban parkoló gépjárműből kivett a férfi jobb oldali első ülés alá elhelyezett oldaltáskájából egy 20 ezer forint értékű bőr pénztárcát, benne a férfi nevére kiállított vezetői engedéllyel, személyi igazolvánnyal lakcímkártyával, valamint két bankkártyájával. 

Ezt követően a tolvaj – miután abban készpénzt nem talált – a pénztárcát elvitte az egyik rokona mezőkövesdi házába, ahol valótlanul azt állította, hogy találta, és később visszamegy érte. A pénztárcát a benne lévő okmányokkal együtt ott hagyta, majd távozott. Ezt követően a rokon – miután átnézte a pénztárca tartalmát – értesítette a rendőrséget és a sértettet is.

Közérdekű munkára küldhetik 

A lopás elkövetési értéke a pénztárca és a benne tárolt személyes okmányok és bankkártyák lefoglalásával és a sértett részére történt visszaadásával megtérült. Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában