BikeSafe

2024.01.19. 16:51

A tolvaj sem volt ismeretlen a mezőkövesdi rendőrök számára

A rendőrök két napon belül visszaadták az ellopott kerékpárt Mezőkövesden.

A rendőrök két napon belül visszaadták az ellopott kerékpárt Mezőkövesden.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség

A biciklinek egy mezőkövesdi tárolóból oldották meg a kerekeit, mivel az nem volt lezárva. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság nyomozói 48 órán belül megtalálták a lakatnélküli kétkerekűt, amit visszaadtak jogos tulajdonosának - tudta meg a Boon.hu.

A rendőröknek tolvaj nem volt ismeretlen, de a sértettel is többször találkoztak már. A rendőrök ugyanis az elmúlt időszakban visszaadtak neki már egy ellopott mobiltelefont, illetve egy kerékpárt is - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség.

Lakat alá minden kerékpárt


 

• Jól látható, forgalmas helyen - ahol van térfigyelő kamera - ott, annak látószögében zárja le a kerékpárt! A gyalogos forgalomnak visszatartó ereje lehet a tolvajokkal szemben.


 

• Ne hagyja egy pillanatra sem lezáratlanul a kerékpárját (még zárt udvaron sem)!


 

• Kertes ház udvarán az utcáról jól látható helyen ne hagyjon kerékpárt!


 

• Használjon minőségi zárat! A kerékpárzár minősége álljon arányban a kerékpár árával! A legjobbak az edzett acélból készült láncok vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni beszerzését.


 

• A kerékpár legyen mindig valamilyen stabil tárgyhoz - például fához, oszlophoz, kerítéshez - rögzítve!


 

• Miután lezárta a kerékpárt, a kosárban, csomagtartón, kormányon ne hagyjon semmit!


 

• Ne csak közterületen gondoskodjon kerékpárja védelméről, hanem közös tárolókban, lépcsőházakban is körültekintően helyezze el!


 

• Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe programban, ahol a rendőrség adatbázisában rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést!

A programról itt olvashat bővebben!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában