Borzalmas

2024.01.23. 08:58

Harisnyával a fején rabolt ki egy idős asszonyt Miskolcon

A nő háztartási kisegítő munkája során elhatározta, hogy az őt foglalkoztató időskorú nő pénzét megszerzi, a fejére húzott harisnyával álcázva magát földre rántotta, nyakában lévő pénztárcáját elvette.

Boon.hu

Fotó: CGN089

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen minősített rablás bűntette miatt - tudta meg a Boon.hu. A vádirat szerint a nő 2023. augusztus végén ismerősénél, egy időskorú nő miskolci családi házában alkalmi jellegű háztartási munkákat végzett. Észrevette, hogy az egészségi állapota miatt ellátásra szoruló nő a nyakában lévő pénztárcában nagyobb összegű készpénzt tart. Elhatározta, hogy megszerzi, ezért megkérte az ingatlan udvarán lakó férfi ismerősét – aki nem tudott a tervéről -, hogy az idős nőt az éjszakai órákban hívja ki beszélgetni.  

Amíg az idős asszony az udvaron tartózkodott, a nő bement a lakásába, hogy álcázza magát egy fekete színű harisnyát húzott a fejére, majd az udvarra kilépve az idős nő vállát hátulról megragadva, földre rántotta, a nyakában lévő pénztárcát kiszakította és 51 ezer forint készpénzzel elmenekült a helyszínről.

Fegyházba küldenék 

A sértett, aki mozgásszervi betegségei miatt csak járóbot segítségével tudott közlekedni a cselekmény következtében értékelhető sérülést nem szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában