Hogy lehet így elindulni?

2024.01.11. 14:23

A sofőr gondatlansága okozott balesetet Hernádnémetiben (fotók)

Nem tisztította meg autója szélvédőjét egy sofőr, és balesetet okozott Hernádnémetiben.

Boon.hu

Hogy lehet így elindulni autóval?

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség

A január 10-én a reggeli órákban történt baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja. Az elsődleges adatok szerint a balesetet okozó sofőr áttért a szemközti sávba, ahol nekihajtott a vele szemben közlekedő autónak. Nem tisztította meg autója szélvédőjét a sofőr, és balesetet okozott Hernádnémetiben. 

A Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja az autósok figyelmét, hogy a tél még javában tart, így az időjárás változásaira továbbra is fel kell készülni. Legfontosabb intelem, hogy a gépkocsit a téli közlekedés kívánalmai szerint készítsék fel és használják. A fagyálló ablakmosó, valamint a jégkaparó elmaradhatatlan kellékek. Csak megfelelő feltételek mellett induljanak útnak, ennek megfelelően a látótér biztosítása minden évszakban elengedhetetlen. Nagyon veszélyes, ha a jármű vezetője nem, vagy nem jól lát ki a szélvédőn, ezért a szellőztető-, illetve a párát leszárító fűtőberendezésnek is jól kell működnie és szükség esetén használják a jégkaparót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában