Ítélet

2023.09.25. 11:09

Cigarettakérésből rablás lett a Búza téren

Előkészítő ülésen ítélte el a bíróság azokat a férfiakat, akik aluljáróban raboltak.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság azon vádlottak ügyében, akik a megállapított tényállás szerint 2023 áprilisában közös italozást követően Miskolc belvárosában figyeltek fel későbbi áldozatukra. A terheltek a Búza tér környékén szólították le a gyalogosan közlekedő sértettet, akitől cigarettát próbáltak kérni, azonban ő ennek nem tett eleget, hanem folytatta útját az aluljáró irányába.

A vádlottak követték a sértettet, akitől ekkor már a nála lévő üveges szeszesitalt is megpróbálták elkérni, eredménytelenül. Ekkor az I. rendű vádlott megragadta a férfi kezét, a II. rendű vádlott pedig kirántotta belőle az italos üveget, miközben a sértett felsőruházatában tartott mobiltelefonját is sikerült megszerezniük. Cselekményüket követően az elkövetők futva távoztak a helyszínről.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségét és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Őket a bíróság rablás bűntette miatt személyenként 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Nem jogerős

A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak beismerő vallomását, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a vádlottak büntetett előéletét, valamint a hasonló jellegű cselekmények helyi és országos szintű elszaporodottságát.

Az ítélet az ügyész fellebbezése folytán nem emelkedett jogerőre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában