Bátor!

2023.07.13. 09:36

Lakásának kertjében termesztette a marihuánát

A lefoglalt kendernövények mindegyikének főgyökere van, mely magról történő szaporításra utal.

Boon.hu

Termő egyedeket találtak a rendőrök

Fotó: Parilov

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat egy 36 éves férfival szemben. A vád szerint a férfi 2022. októberét  megelőző hónapokban – pontosabban meg nem határozható időpontban - egy Mezőkövesdhez közeli községben lévő  lakásának kertjében elültetett 10 darab vadkendermagot, majd az abból kifejlődött kannabisz növényegyedeket szakszerűen gondozta.

Virágzó egyedeket találtak 

A férfi lakóházának kertjében 2022. október 3-án elvégzett rendőrségi helyszíni szemle során 10 tő – tövenként egy madzaggal fém pálcához erősített, a szár-részénél PET-palackból készített védőrésszel ellátott - kannabisz növényegyedet foglaltak le. A lefoglalt 10 tő növény a kender - Cannabis sativa L. - egyede.

A lefoglalt kendernövények mindegyikének főgyökere van, mely magról történő szaporításra utal. Az egyedek fenológiai állapotuk alapján virágzó és termő egyedek. A lefoglalt növényi anyagok kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket – köztük delta-9-THC-t – tartalmaznak, melyek a Büntető törvénykönyv vonatkozó rendelkezése alapján kábítószernek minősülnek.

A növényi anyagokban jelenlévő kábítószer hatóanyag mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát - annak több mint háromszorosa - de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában