Emberölés kísérlete

2023.07.11. 11:10

Borzasztó: Családjára akarta gyújtani a házat egy férfi Fulókércsen

Benzint locsolt a szőnyegre, ágyra és paplanra, majd próbálta azokat meggyújtani Fulókércsen.

Boon.hu

Szétlocsolta a benzint a lakásban

Fotó: Michael O'Keene

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint július 8-án reggel fulókércsi otthonában benzint locsolt a szőnyegre, ágyra és paplanra, majd próbálta azokat meggyújtani, de nem járt sikerrel. Családtagjai közben ki tudtak menekülni a házból és rendőri segítséget kértek.

Súlyos büntetést kaphat 

A gyanúsítottá vált férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének megállapítására. A nyomozás további feladatát képezi annak megállapítása, hogy a cselekmény még súlyosabban minősül-e.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható rendkívül súlyos szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, ezért a bíróság augusztus 10-éig elrendelte a férfi letartóztatását, amely végzés nem végleges - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában