Kegyetlenség!

2023.01.09. 09:43

Brutális: Ezt tette az idős nővel a részeg borsodi testvérpár

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést javasol a vármegyei főügyészség a két férfire.

ÉM

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt.

A vádirat szerint a két férfi testvérek, az egyik borsodi kistelepülésen éltek, züllött, italozó életmódot folytattak. 2020. november végén, a délutáni órákban lerészegedtek, és elhatározták, hogy bemennek az általuk ismert 94 éves időskorú nő házába azért, hogy pénzt szerezzenek és vele szexuális cselekményeket végezzenek.

Sikoltozott, segítségért kiabált 

Az ingatlanba az ablakot benyomva bemásztak, a zajra az álmából felkelt nő sikoltozni kezdett és segítségért kiabált, azonban a két férfi testszerte bántalmazta, levetkőztették, lefogták és sérelmére mindketten szexuális cselekményeket végeztek. Ezt követően egyikük fojtogatta az idős nőt. Később átvitték a másik szobába, ahol ismét erőszakkal szexuális cselekményeket követtek el, átkutatták a lakást és 100 ezer forint készpénzzel távoztak, a nőt eszméletlen állapotban, mezítelenül, a fűtetlen ház hideg padlóján hagyták. 

A házban két másik helyszínen elrejtett több mint 1 millió forint összegű készpénzt nem találták meg.  

Később egyikük újra bemászott az épületbe, és a már életjelenségeket nem mutató sértett sérelmére újabb szexuális cselekményt végzett.

A helyszínen meghalt  

Az időskorú nő a cselekmény következtében zúzódásos és bordatöréses sérüléseket szenvedett el, és a helyszínen meghalt - ahogy arról korábban mi is beszámoltunk. A sérülések és a halál beállta között közvetlen oksági összefüggés állapítható meg, halála az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelemmel járt. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a vádlottak feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét zárja ki. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában