Botrányos!

2022.11.03. 11:14

Ennyi pénzért rabolta ki a fiatalkorú az idős nőt

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú férfi ellen rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt.

ÉM

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi 2021. december elején, a délutáni órákban Miskolcon a futballstadion környezetében lévő utcákon sétált, amikor észrevette a sántítva, gyalogosan közlekedő időskorú nőt. Követni kezdte, majd amikor mögé ért, hátulról meglökte tenyérrel a hátánál, és ráfogott a nő kezében lévő táskára, hogy megszerezze.

A földön vonszolta 

A megtámadott nő azonban nem engedte el a táskáját. A huzakodás közben a férfi a nőt térdelő helyzetbe a földre rántotta, egy méternyi szakaszon vonszolta, mire ki tudta szakítani a kezéből a vászontáskát, és futva elmenekült.  

A támadó a táskában lévő pénztárcából az ott talált 5 ezer forint készpénzt kivette, majd a táskát és az abban lévő személyi okmányokat egy parkos részen eldobta. 

Az idős nő a helyszínen maradt, a földön fekve segítségért kiabált, azonban senki nem járt arra, nem tudott felállni, ezért elkúszott egy villanyoszlopig, és végül abban megkapaszkodva állt fel, és egy közelben lakó szomszédjától kért segítséget.

Javítóba küldenék 

A megtámadott nő a cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló horzsolásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett el. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában