életveszélyt okozó testi sértés

2021.11.04. 09:20

WC ülőkén felejtett serpenyő miatt szúrta hátba a férfit

A Miskolci Törvényszék tárgyalás mellőzésével döntött annak a nőnek az ügyében, aki partnerét 2020 januárjában a vita hevében egy serpenyővel többször megütötte, majd konyhakéssel szúrt sérülést okozott neki.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott nő és a sértett férfi között – akik egy háztartásban, de nem élettársakként éltek együtt – gyakoriak voltak a szóváltások, főként, ha mindketten ittas állapotban voltak. A sértett 2020. január 10-én italozást követően érkezett haza és rántottát készített magának, amelynek maradékát a WC-be öntötte, a serpenyőt pedig az ülőkén felejtette. A szintén ittas vádlott ezen felháborodott és kérdőre vonta, illetve szidalmazta a férfit, majd a serpenyővel többször lábon ütötte, ezután pedig egy 20,5 cm pengehosszússágú kést vett magához és az ülő helyzetben lévő sértett háta mögé lépett, úgy, hogy a penge lefelé irányult. A sértett ekkor felállt és belemozdult a késbe, amely a hátába szúródott. A kést a sebből a vádlott édesanyja húzta ki, aki ekkor a lakásban tartózkodott. A sértett a szúrás folytán közvetetten életveszélyes sérülést, míg az ütések miatt 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett – tájékoztat a Miskolci Törvényszék a honlapján.

A törvényszék a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés vétsége, illetve súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 4 hónap szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A büntetővégzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában