Fejlesztés

2019.05.08. 17:10

A megközelíthetőség volt a fő szempont

Kedden megtörtént a Katolikus Karitász leendő felsőzsolcai logisztikai központjának első terepbejárása.

Bájer Máté

A bejárás résztvevői a tervrajzzal

Fotó: Kozma István

A Katolikus Karitász hálózatának infrastrukturális fejlesztését tűzte ki célul a mostani, összesen 650 millió forintos pályázati projekt. Ennek köszönhetően két új logisztikai épülettel bővülnek, és felújítanak egy régebbi központot is. Olyan eszközök beszerzését is magába foglalja a beruházás – gépjárművek, targoncák és egyéb raktározáshoz szükséges eszközök – amik segítik a szervezet katasztrófavédelmi, karitatív és szociális munkáját. A felsőzsolcai helyszínbejáráson részt vett Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, dr. Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere és Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője. A logisztikai központ terveit és funkcióit Forgács József, a projekt szakmai vezetője mutatta be.

A zsolcai a legnagyobb

A három objektum közül a legnagyobb a Felsőzsolcai Ipari Parkban épül, itt egy raktárként és logisztikai bázisként is használható koordinációs központot húznak majd fel. A zsolcai lesz a keleti országrész centruma, ahonnan a Katolikus Karitász a helyi és környékbeli szociális feladatokat látja majd el. A nyugati országrész fő karitászos bázisát Székesfehérváron építik, míg Pécsett egy már meglévő épület felújításával segítő koordinációs, képzési és önkéntes központot hoznak létre. Mindhárom épületet úgy alakítják ki és látják el eszközökkel, hogy katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez, gyorssegélyezéshez is alkalmasak legyenek, így a Katolikus Karitász vészhelyzeti bázisaként is funkcionálnak a jövőben.

 

Könnyebbé válik segíteni

A zsolcai épületet négy teniszpálya méretűre tervezték, közel ötszáz tonna rakomány fér majd el benne – árulta el Forgács József, a projekt szakmai vezetője. A beérkező adományok fogadása, raktározása és kiszállítása is sokkal könnyebbé válik így. A helyszín kiválasztása során fontos volt, hogy bárhonnan könnyen megközelíthető legyen a gyors és hatékony munkavégzés miatt, így esett a választás Felsőzsolcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!