Helyi gazdaság

2013.02.25. 11:13

NGM: díj az európai vállalkozások ösztönzésére

Budapest, 2013. február 25., hétfő (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Európai Bizottsággal közösen 2013-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában - közölte a tárca az MTI-vel hétfőn.

Budapest, 2013. február 25., hétfő (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Európai Bizottsággal közösen 2013-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában - közölte a tárca az MTI-vel hétfőn.A "Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázat Európa-szerte felkutatja és elismeri az unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozóit, vállalkozásösztönzési projektjeit. A díj céljai közé tartozik a vállalkozási tevékenység ismertségének növelése, a legjobb vállalkozási elképzelések és gyakorlatok bemutatása, valamint a potenciális vállalkozók ösztönzése és inspirálása.

A díjat az idén a vállalkozói kedv ösztönzése, a vállalkozói ismeretek növelése, az üzleti környezet fejlesztése, a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, a zöldgazdaság ösztönzése, valamint a vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért kategóriában hirdetik meg.

A nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az európai zsűri fődíját - amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet - az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul.

A díjátadó ünnepséget - amelyre a nemzeti forduló összes továbbjutója meghívást kap - az EU soros elnökségét adó Litvánia rendezi az év végén.

Az NGM közleménye emlékeztet, hogy az elmúlt években két magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri: a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, illetve a Széchenyi Kártyát.

A pályázati kiírás, a jelentkezés lap és az eljárási kézikönyv honlapunkról letölthető a http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/belgazdasagert-felelos-allamtitkarsag/hirek/dij-az-europai-vallalkozasok-osztonzesere-2013 honlapról, a jelentkezéseket a [email protected] email címre várják, a nevezési határidő: 2013. június 2.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!