Helyi gazdaság

2010.07.28. 17:51

Az MSZP a konkrétumokat hiányolja az Új Széchenyi Terv vitairatából

<p>Konkrétum nem hangzott el, csak távoli célok - így reagált Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője az Új Széchenyi Terv vitairatának bemutatása után.</p>

Mint mondta, az látszik, hogy a kormány az önkormányzati választásokig már semmit sem akar tenni. Az egyetlen tényszerű adat, hogy hazai költségvetési forrásból semennyit sem fordítanak a programra, uniós pénzből pedig kevesebbet, mint az első Széchenyi Terv idején összesen - tette hozzá a politikus.

Tukacs István szerint hiányzik a valódi program a második Széchenyi Terv koncepciója mögül. A szocialista képviselő szerint nincsenek benne konkrétumok, a dokumentum csak a távoli jövőre nézve nevez meg célokat. Mint fogalmazott: az egyetlen tényszerű adat, hogy hazai forrást nem szánnak a programra, amire kevesebb pénz jut, mint a 10 évvel ezelőttire. Kérdésre válaszolva a hét célterület kapcsán elmondta: nem látja ezek hátterét, vagyis azt, hogy egy-egy kulcsszó mögött mi található. Példaként említette, hogy lehet fejleszteni az egészségipar területén, de felesleges fürdőberuházásokra nincs szükség.

A kormány szerdán mutatta be az Új Széchenyi Terv vitairatát. Ez hét prioritás-területet jelöl meg, és kevesebb, de átláthatóbb pályázatot ígér. A 200 oldalas dokumentumhoz szeptember 15-ig várják az üzleti, tudományos és civil szféra javaslatait, a program pedig január 15-én, vagyis az első Széchenyi Terv 10. évfordulóján indul.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!