Csoda Valentin napra

2024.02.11. 15:30

Egy igazi tündérmese vált valóra Miskolcon

Gyönyörű ajándékot kapott egy idős hölgytől a szimbiózis szerelmespárja Szandi és Márk.

Galambos Eszter

Lászka Alexandra és Engi Márk

Fotó: Ádám János

Könnyek, elcsukló szavak meghatottság ezt éreztük mindannyian! Megtisztelő, hogy elsőként mi tudósíthatunk arról, hogy a Baráthegyi Majorság nehéz sorsú szerelmespárja Szandi és Márk új életet kezdhet egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően. Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnöke újságíróink és a jegyespár jelenlétében közölte először a sajtónyilvánossággal, hogy miután az ifjú pár története az újságokban több esetben megjelent egy telefont kapott. A vonal végén egy több mint nyolcvan esztendős hölgy volt, aki felajánlotta első emeleti bérházi lakását a fiataloknak. Az idős asszony – aki rendszeres olvasója lapunknak, az Észak-Magyarországnak –, inkognitóban szeretne maradni. Nagyon nehéz élettörténettel rendelkezik, mély tragédiával az életében. A bérházi lakást a fiának vette, aki egy közúti balesetben életét vesztette. Az ingatlan ugyan felújításra szorul, lelakott állapotban van, de a munkálatok már a jövő héten elkezdődhetnek egy önkéntes csapat segítségével. Jakubinyi László elmondta, hogy közös összefogással terveik szerint már év végén birtokba vehetik új otthonukat a fiatalok.

Valentin-nap-riport-18-aj
Lászka Alexandra, Engi Márk és Jakubinyi László, az alapítvány kuratóriumi elnöke
Fotó: Ádám János

Szandi és Márk, Lászka Alexandra és Engi Márk a gyermekvédelemből került a Szimbiózis Alapítványhoz. Történetükről többször írtak a lapok.

Az alapítvány által fenntartott Fűzfás Házban három éve ismerkedtek meg, majd az ismeretségből szerelem bontakozott ki, a fiatalok decemberben jegyezték el egymást. Az eljegyzésről annak idején portálunk is beszámolt cikkében, valamint az alapítvány Facebook oldala is beszámolt bejegyzésében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában