Fröccsfesztivál

2023.06.17. 21:30

Fröccs szürcsölőkkel telt meg az Avas (fotókkal, videóval)

A tematikus borfesztivál a hungarikumnak számító italt, a fröccsöt hivatott népszerűsíteni.

Boon.hu

Fotó: Bujdos Tibor

Pénteken kezdődött a tizenhetedik Miskolci Fröccsfesztivál, amelynek résztvevői a Kisavas, a Nagyavas és a Mélyvölgy pincéiben és lankáin ihatták a hűsítő szódával felhúzott borokat. A rendezvény különlegessége, hogy a kilátogató vendégek maguk is kikeverhettek a helyi, valamint vendégborászok friss, üde borkínálatából. A rendezvény központi eleme a többféle módon elkészíthető fröccs volt. 

Az első rendezvény egy napos volt és kizárólag csak egy helyszínen rendezték meg, mára már több nap és félszáz helyszínen várták a szürcsölni vágyókat. A rendezvény mára már országos hírűvé nőtte ki magát, hiszen az ország különböző pontjáról is érkeztek Miskolcra, kifejezetten a fesztivál miatt. A fesztivál egy komplex gasztroturisztikai élményt nyújtott az érdeklődőknek.

Az esős idő sem tántorította el őket

Portálunk munkatársa is kilátogatott az avasi pincékhez, ahol az idelátogatókkal beszélgetett.

Nagyné Kovács Ilona a családjával érkezett egy vidéki városból a fesztiválra és nemcsak az italok, hanem a hangulat is vonzotta. 

„Korábban már voltunk kint, de most idén újra kilátogattunk, mert egyszerűen fantasztikus élményt és kikapcsolódást nyújt ez a program számunkra” – mondta. Hozzátette: a borangoláshoz hasonló a hangulat. „Az különbözeti meg a két eseményt egymástól, hogy a borangoláson kissé hűvösebb volt az idő, most pedig kellemes szellős kora nyári idő van” – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy először gondolkoztak, hogy kilátogassanak-e az esős idő ellenére. 

Csergezy Norbert a párjával látogatott ki, aki elmondta, hogy kifejezetten szereti a fröccsöt. „Nálam tipikus nyári italnak számít a fröccs, így nem volt kérdéses, hogy kilátogatunk, bár az idő nem a legkedvezőbb, de a hangulat felülír mindent” – hangsúlyozta. Azt is elmondta, hogy a legjobban az édesebb borokat kedveli. „Ha nagyon elkezdene esni az eső, akkor behúzódunk egy hangulatos picébe, annak is megvan a sajátos hangulata” – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában