Kötetlen

2021.12.17. 12:00

Versíró pályázatot hirdet diákoknak a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma

A pályázat témája kötetlen, bármilyen verssel lehet nevezni. Szólhat a közvetlen természetről, természeti jelenségekről, akár a hó borította tájról, kerti virágokról, kedvenc állatokról, évszakokról, jeles napokról, érzelmekről, de akár a szülőföldről is.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A lényeg, hogy a kötött vagy szabad versforma maximum két oldal terjedelmű legyen. Pályázni kizárólag a [email protected] e-mail címre megküldött pályázati anyaggal lehet 2022. január 31. éjfélig. A versenyre három korcsoportban nevezhetnek a tanulók. Első korcsoportban: 1-4. osztályosok, második korcsoportban: 5-8. osztályosok, illetve harmadik korcsoportban a középiskolások.

 

Az alkotásokat a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma által felkért szakértő zsűri bírálja el. Az eredményeket az Egressy Béni Nemzetközi Vers és prózamondó versenyen fogják kihirdetni, várhatóan 2022 áprilisában. A pályamunkákat a zsűri javaslata szerint díjazzák. A három kategória első három helyezettje könyvjutalmat és közlési lehetőséget kap. Egy pályázó egy kategóriában egy alkotással pályázhat, csak a kiírásra készült, önálló alkotásokat fogadják el. Kéziratot nem őriznek meg és nem küldenek vissza. Mindenkinek jó alkotást kíván Dienes Mária, a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában